Ένας 21χρονος άνδρας σκότωσε τη 16χρονη αρραβωνιαστικιά του στο Maragheh του Ιράν

Ανώνυμη γυναίκαι
Ηλικία: 16
Δολοφονήθηκε: Αύγουστος 30, 2023
Κατοικία: Μαραγκέχ, Ανατολικό ΑζερμπαϊτζάνΚαταγωγή: Ιράν
Παιδιά: -
Δράστης: αρραβωνιαστικός
Την Τετάρτη, 30 Αυγούστου, μια 16χρονη κοπέλα σκοτώθηκε από τον 21χρονο αρραβωνιαστικό της σε ένα από τα προάστια της πόλης Maragheh. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη μετά από λίγες ώρες και ομολόγησε τη δολοφονία της αρραβωνιαστικιάς του. Ως αιτία για την πράξη του αυτή επικαλέστηκε μια οικογενειακή διαμάχη.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.