Ένας άνδρας σκότωσε τη γυναίκα του στο Μασχάντ λόγω "τιμής"

caret-down caret-up caret-left caret-right
Ανώνυμη γυναίκα
Ηλικία: -
Στραγγαλίστηκε: 28 Σεπτεμβρίου 2023
Κατοικία: Mashhad, Razavi Khorasan
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: 1
Δράστης: σύζυγος
Ένας άνδρας σκότωσε τη σύζυγό του στο Mashhad του Ιράν στις 28 Σεπτεμβρίου 2023, επικαλούμενος ως κίνητρα την "τιμή" και την απιστία. Έπειτα από πολλές διαφωνίες, τη στραγγάλισε και την διαμέλισε στο μπάνιο τους. Στη συνέχεια, έκρυψε ένα μέρος του σώματός της σε ένα μαύρο νάιλον μέσα σε μια βαλίτσα και ταξίδεψε στην Τεχεράνη, όπου παραδόθηκε στην αστυνομία. Μετά τη σύλληψή του, δήλωσε: "Η σύζυγός μου και εγώ έχουμε ένα παιδί πέντε ετών. Είχαμε διαφωνία επί ενάμιση χρόνο και η σύζυγός μου με πρόδωσε".

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πολλοί άνδρες επικαλούνται την "τιμή" ως κίνητρο για τις πράξεις τους εν μέρει λόγω του άρθρου 301 του ιρανικού ποινικού νόμου, το οποίο συχνά οδηγεί σε επιεικείς ποινές για όσους δολοφονούν τις συζύγους τους με το πρόσχημα της "τιμής".

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.