Ένας άνδρας δολοφονεί την αδελφή του για "τιμή" με εντολή παράνομου δικαστηρίου στο Πακιστάν

Αφγανός πρόσφυγας
Ηλικία: -
Δολοφονήθηκε: 28 Ιουνίου 2023
Τοποθεσία: Καταυλισμός υποδοχής Girdi Jangal, Πακιστάν
Καταγωγή: Αφγανιστάν
Παιδιά: κανένα
Δράστης: ο αδελφός Syed Mohammad
Σε έναν αφγανικό καταυλισμό προσφύγων κοντά στην περιοχή Chagai, κατά μήκος των συνόρων Αφγανιστάν-Μπαλοχιστάν, ένας αφγανός πρόσφυγας κατηγορήθηκε ότι είχε εξωσυζυγική σχέση με έναν άνδρα.

Ένα παράνομο δικαστήριο που ονομάζεται τζιργκά, με επικεφαλής τον αφγανό πρόσφυγα Άχμαντ Σαχ, επέβαλε πρόστιμο 2 εκατομμυρίων ρουπιών (περίπου 22.500 ευρώ) στον φερόμενο εραστή, ενώ η γυναίκα καταδικάστηκε σε θάνατο. Μετά την ετυμηγορία, η αστυνομία πήρε τη γυναίκα υπό προστατευτική κράτηση, αλλά τελικά την επέστρεψε στην οικογένειά της.

Στις 28 Ιουνίου, η γυναίκα παρουσιάστηκε στο παράνομο δικαστήριο από την οικογένειά της και εκεί πυροβολήθηκε από τον αδελφό της.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Syed Mohammad και δηλώνει ότι θα ληφθούν μέτρα κατά των ηγετών του τζιργκά που συμμετείχαν στην εξωδικαστική επιβολή της θανατικής ποινής στο θύμα.

Ο Ahmad Shah εγκατέλειψε το Πακιστάν για να αναζητήσει προστασία στο Αφγανιστάν από μια τρομοκρατική ομάδα που τον υποστήριζε. Όλοι οι άλλοι που συμμετείχαν στο τζιργκά δεν έχουν ακόμη συλληφθεί από την αστυνομία.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.