Έγκλημα τιμής στο Άχβαζ, Ιράν: Γυναίκα δολοφονημένη από τον πατέρα της λόγω διαζυγίου

caret-down caret-up caret-left caret-right
Φερεστέχ
Ηλικία: 32<br / Βορβοθημένη σε θάνατο: 17 Ιουλίου 2023<br / Κατοικία: Άχβαζ, Χουζεστάν<br / Καταγωγή: Ιράν<br / Παιδιά: 2<br / Υπαίτιος: Πατέρας (58)
Εξαναγκασμένη σε ανεπιθύμητο γάμο στα 15, η ζωή της Φερεστέχ σημαδεύτηκε από δυσκολίες. Μετά από 15 χρόνια γάμου, αναζήτησε διαζύγιο, βρίσκοντας καταφύγιο προσωρινά στον πατέρα της.

Το πρωί της 17ης Ιουλίου 2023, κινούμενος από το διαζύγιο από τον σύζυγό της, ο πατέρας της Φερεστέχ της πήρε τη ζωή, προκαλώντας θανατηφόρες τραύματα με μαχαίρι. Ο φεμινικίδα συνέβη στον κήπο του σπιτιού του στο Άχβαζ, Χουζεστάν.

Αφήνοντας πίσω της δύο παιδιά, η ζωή της Φερεστέχ κοπείσαν. Είναι απίθανο ο υπαίτιος να αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες, καθώς παρόμοιες περιπτώσεις έχουν δει πατέρες να απελευθερώνονται με εγγύηση εντός μηνών από το ιρανικό καθεστώς, όλα υπό το πρόσχημα της "τιμής".

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.