Άνθρωπος σκοτώθηκε λόγω "τιμής": Φυλακές

Jam
γεννημένος: 1992
Δολοφονήθηκε: Τζαμ: 7 Φεβρουαρίου 2022
Κατοικία: Neubrandenburg (Mecklenburg)
Καταγωγή: Α: Θύμα: Μπέκενμπεργκ: Θύμα: Αφγανιστάν: Ιράν και Αφγανιστάν
Παιδιά: ασαφές
Δράστες: Ιράν και Ιράν: Mohammad H. και Jahedi N. (16 και 19 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Ο Jahedi είναι 19 ετών και κατάγεται από το Ιράν. Ο Mohammad A. είναι 16 ετών και κατάγεται από το Αφγανιστάν.

Ένας άλλος Αφγανός (του οποίου το πραγματικό όνομα δεν αναφέρεται) φέρεται να αποκάλεσε "τσούλα" μια γνωστή του Ιρανού. Ίσως συνέβησαν και άλλα πράγματα. Όπως και να έχει, στις 7 Φεβρουαρίου 2022, οι δύο τον χτύπησαν με ξύλινα ρόπαλα σε ένα πάρκο στο Neubrandenburg και τον κλώτσησαν στο κεφάλι. Πεθαίνει 11 ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Οι δράστες συλλαμβάνονται κοντά στον τόπο του εγκλήματος. Τον Αύγουστο αρχίζει στο περιφερειακό δικαστήριο του Neubrandenburg η δίκη για κοινή δολοφονία με βάση την "τιμή". Τον Οκτώβριο, η ετυμηγορία κάνει λόγο για σωματική βλάβη με αποτέλεσμα το θάνατο και ποινή ανηλίκου: ο Ιρανός καταδικάζεται σε 4,5 χρόνια φυλάκισης, ο συνεργός του σε 3 χρόνια και 9 μήνες.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.