Άνδρας σκοτώνει την πρώην σύντροφό του μπροστά στα μάτια του γιου του στη Γερμανία

Mavi
γεννημένος: 1985
πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου: 31 Οκτωβρίου 2022
Κατοικία: Heide (Schleswig-Holstein)
Καταγωγή: Α: Αζερμπαϊτζάν
Παιδιά: τουλάχιστον 1 γιος (13 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Δράστης: ο πρώην σύζυγός της (54 ετών)
Η Mavi και ο σύζυγός της κατάγονται από το Αζερμπαϊτζάν, ζουν στο Chemnitz και έχουν έναν γιο. Η Mavi παίρνει διαζύγιο και μετακομίζει με τον γιο της στο Heide στο Schleswig-Holstein τον Σεπτέμβριο του 2022.

Στις 31 Οκτωβρίου, περπατάει στο δρόμο με τον μικρό γιο της. Ένα αυτοκίνητο σταματά δίπλα της. Ο συνοδηγός βγαίνει και πυροβολεί τη γυναίκα στο κεφάλι μπροστά στον γιο τους. Στη συνέχεια αφήνει να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί ο ίδιος και ο οδηγός (33 ετών) συλλαμβάνονται.

Η Mavi πεθαίνει στο νοσοκομείο. Ο γιος είναι σε κατάσταση σοκ και μεταφέρεται στο νοσοκομείο και αργότερα στην υπηρεσία πρόνοιας νέων.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.