Άνδρας σκοτώνει την αδελφή του για "τιμή" στο Καράτσι

Νεαρή γυναίκα
Γεννήθηκε: -
Πυροβολήθηκε: 14 Μαΐου 2023
Κατοικία: Karachi
Καταγωγή: Πακιστάν
Τέκνα: Πακιστανός: -
Δράστης: ο αδελφός της
Το πρωί της Κυριακής, 14 Μαΐου, έλαβε χώρα ένα συγκλονιστικό γεγονός στο Καράτσι του Πακιστάν, κατά το οποίο μια νεαρή γυναίκα έπεσε θύμα δολοφονίας τιμής. Η γυναίκα πυροβολήθηκε στο κεφάλι και στο πόδι από τον αδελφό της. Πέθανε επί τόπου.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, ο δράστης προσπάθησε αρχικά να δώσει την εντύπωση ότι το περιστατικό με τους πυροβολισμούς ήταν τυχαίο, ενώ καθάριζε το όπλο του, για το οποίο έχει άδεια. Ωστόσο, όταν οι ντετέκτιβ τον έφεραν αντιμέτωπο με στοιχεία, τελικά ομολόγησε τη δολοφονία. Ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε την αδελφή του εξαιτίας υποτιθέμενων "παράνομων δεσμών" που είχε με κάποιον άλλον.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κανένα από τα μέλη της οικογένειας δεν θέλησε να υποβάλει μήνυση. Ως εκ τούτου, η πολιτεία αποφάσισε να καταθέσει ποινική δίωξη κατά του δράστη για φόνο.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.