Άνδρας πεθαίνει μετά από επίθεση με μαχαίρι σε οίκο ασύλου στο Mainz-Kastel

Elif και Gülsen, Ahmed και ένα αγέννητο παιδί
γεννημένοι: 1980 και 1991 (οι γυναίκες), 1987
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου / απόπειρα δολοφονίας: 28 Οκτωβρίου 2022
Τόπος κατοικίας: Καστλ Μασαχουσέτης, Μασαχουσέτης, Μασαχουσέτης, Μασαχουσέτης, Μασαχουσέτης, Μασαχουσέτης: Βισμπάντεν
Καταγωγή: ασαφής
Παιδιά: ασαφές
Δράστης: ένας από τους συζύγους
Το έγκλημα διαπράχθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2022 σε μια προσφυγική κατοικία στην περιοχή Wiesbaden του Mainz-Kastel. Στο τέλος, ένας άνδρας είναι νεκρός και 2 γυναίκες έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Δύο μικρά παιδιά ήταν παρόντα κατά τη στιγμή του εγκλήματος και διασώθηκαν σώα και αβλαβή.

Μία από τις γυναίκες είναι η σύζυγος του δράστη. Είναι 6 μηνών έγκυος και χάνει το αγέννητο παιδί. Το αρσενικό θύμα πεθαίνει στο νοσοκομείο από μαχαιριά στην καρδιά.

Η πράξη αυτή μπορεί να έχει ή να μην έχει κίνητρο την τιμή. Τα πραγματικά ονόματα δεν είναι γνωστά.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.