Άνδρας μαχαιρώνει την πρώην φίλη του μπροστά στον μικρό τους γιο στο Αμβούργο

Susanna
Γεννήθηκε: 1988
Απόπειρα δολοφονίας: 29 Ιανουαρίου 2023
Κατοικία: Αμβούργο
Καταγωγή: Αμβούργο Αμβούργο: Τόπος καταγωγής: Αμβούργο: Γκάνα
Παιδιά: 1 γιος (6 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Δράστης: ο πρώην φίλος της (43 ετών)
Η Susanna και ένας άνδρας από τη Γκάνα έχουν έναν 6χρονο γιο και ζουν χωριστά. Το παιδί μπορεί να επηρεάσει το καθεστώς παραμονής τους.

Στις 29 Ιανουαρίου 2023, ο Γκανέζος μαχαιρώνει την πρώην φίλη του στο δρόμο στο Αμβούργο-Μπάρμπεκ μπροστά στα μάτια του μικρού τους γιου. Επιτίθεται επίσης στον νέο φίλο του (27 ετών), ο οποίος όμως παραμένει σώος. Η Σουζάνα καταλήγει σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο, υποβάλλεται σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση και επιβιώνει. Ο δράστης διαφεύγει. Προφανώς είχαν προηγηθεί και άλλες επιθέσεις εναντίον της γυναίκας. Τα ονόματα των εμπλεκομένων και η καταγωγή της γυναίκας είναι άγνωστα.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Απόπειρα δολοφονίας, Έρευνα.