Άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την πεθερά του μπροστά στο σπίτι της στο Έσσεν

Dilek
γεννημένος: 1973
μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 25 Ιανουαρίου 2023
Κατοικία: Essen
Καταγωγή: Essen: Τουρκία
Παιδιά: τουλάχιστον 1 ενήλικη κόρη
Δράστης: ο γαμπρός της (34 ετών τη στιγμή του εγκλήματος)
Ένας Τούρκος δεν μπορεί να δεχτεί το διαζύγιο της γυναίκας του και επιτίθεται στη μητέρα της μπροστά από το σπίτι της στο Έσσεν στις 25 Ιανουαρίου 2023. Όταν εκείνη φεύγει από το σπίτι το πρωί, τη μαχαιρώνει. Μεταφέρεται στο νοσοκομείο και πεθαίνει. Ο δράστης συλλαμβάνεται επί τόπου- το μαχαίρι κατάσχεται. Ένας άσχετος μάρτυρας τραυματίζεται επίσης στο έγκλημα.

Ο δράστης δεν ζει στο Έσσεν και έχει δύο ανήλικα παιδιά με την κόρη του θύματος.

Αρχικά, αναφέρθηκε επανειλημμένα ότι ο δράστης ήταν Γερμανός. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά απίθανο κάποιος που αυτοπροσδιορίζεται αποκλειστικά ως Γερμανός να μαχαιρώσει την πεθερά του στο δρόμο για μια διαφωνία με τον σύζυγό του. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό ο δράστης να έχει διπλή υπηκοότητα. Τα ονόματα των εμπλεκομένων δεν είναι γνωστά.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.