Άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου γυναίκα σε προσφυγική κατοικία στο Neu-Hohenschönhausen

Μάρα
γεννημένος: 1978
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 2022
Κατοικία: Βερολίνο
Καταγωγή: Βερολίνο Βερολίνο: Το θύμα: Δράστης: Ουκρανία: Γεωργία
Παιδιά: 2 (5 και 16 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Δράστης: ο σύζυγός της (50 ετών)
Τον Ιούνιο του 2022, η Τζέιν έρχεται στο Βερολίνο με τον σύζυγό της και τις 2 κόρες της (γεννημένες το 2005, το 2016). Την 1η Οκτωβρίου, ο σύζυγός της τη μαχαιρώνει μέχρι θανάτου σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Neu-Hohenschönhausen. Πεθαίνει επί τόπου.

Η μεγαλύτερη κόρη είναι από προηγούμενη σχέση της μητέρας. Και οι δύο κόρες είδαν το έγκλημα, γεγονός που ενδεχομένως υποδηλώνει κίνητρο τιμής. Τοποθετούνται στην υπηρεσία πρόνοιας νέων.

Αρχικά, το ζευγάρι λέγεται ότι ήταν από την Ουκρανία. Εκείνη την εποχή, όμως, οι άνδρες Ουκρανοί δεν επιτρεπόταν να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω της ρωσικής επίθεσης. Αργότερα, ειπώθηκε ότι ο άνδρας ήταν Γεωργιανός. Τα πραγματικά ονόματα δεν είναι γνωστά.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.