Άνδρας δολοφονεί την πρώην σύζυγό του μπροστά στα κοινά τους παιδιά στο Crimmitschau

caret-down caret-up caret-left caret-right
Yama
γεννημένος: 1990
μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 11 Φεβρουαρίου 2023
Κατοικία: Crimmitschau (Σαξονία)
Καταγωγή: Α: Αφγανιστάν
Παιδιά: 5
Δράστης: ο πρώην σύζυγός της (36 ετών τη στιγμή του εγκλήματος)
Η 33χρονη Yama έχει 5 παιδιά και ζει σε κοινωνικό ίδρυμα στο Crimmitschau (Σαξονία, βόρεια του Zwickau) από την άνοιξη του 2022. Ο πατέρας δεν ζει εκεί, αλλά τον επισκέπτεται.

Έτσι, στις 11 Φεβρουαρίου 2023, τη μαχαιρώνει μέχρι θανάτου μπροστά στα μάτια των παιδιών για να δείξει τι συμβαίνει όταν μια γυναίκα επαναστατεί και δεν ακολουθεί τους κανόνες του συζύγου ή της οικογένειάς της.

Λίγο μετά το έγκλημα, ο δράστης συλλαμβάνεται στο γειτονικό χωριό. Τα ονόματα των εμπλεκομένων δεν είναι γνωστά.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.